Goede resultaten bij slijmbeursontsteking

door Junonia

Slijmbeursontsteking of Bursitis

Ik heb recent een aantal mensen kunnen helpen die een slijmbeursontsteking hadden en die daardoor binnen twee weken minder pijn hadden en zich beter konden bewegen.

Op basis van de resultaten die ik heb, is mijn advies:

Heb je een (hardnekkige) slijmbeursontsteking ga voordat je corticosteroïden neemt of een operatie ondergaat, langs bij een erkende Shiatsu of TCM therapeut voor een shiatsu of acupunctuurbehandeling vaak is na 3-4 behandelingen al duidelijk of dit een positief effect heeft.
Waardoor corticosteroïden en of operatie wellicht vermeden kunnen worden. Wat de vitaliteit van het lichaam ten goede komt.

Natuurlijk kun je ook een afspraak met mij maken via 06-40736327

Bursitis is een ontsteking van de slijmbeurs in een gewricht. De slijmbeurs is een soort stootkussentje dat het gewricht beschermt tegen te veel wrijving. Bursitis komt vooral voor in de schouder, de ellenboog, de knie en de heup.

Vanuit de Oosterse geneeswijzen is er een andere benadering, dan vanuit het westers oogpunt, die over het algemeen erg effectief is.

Een bursitis is vanuit de oosters oogpunt een plek waar de energie niet stroomt. Dit kan verholpen worden door de energie in het aangedane lichaamsdeel weer te laten stromen door beweging, massage (shiatsu, tuina) naalden (acupunctuur) Moxa (warmte brengen met een kruiden stick op het aangedane punt)of warmte lamp. Daarnaast worden bepaalde punten op de meridianen behandelt die de stroom weer op gang brengen. Welke punten dit zijn is afhankelijk van de aangedane plek op de arm en welke meridiaan daar doorloopt.

Voor het beste resultaat kan er naast de uitgebreide behandeling, 3x per week een korte massage van ongeveer tien minuten gegeven worden. Waarbij de blokkade op de aangedane plek gemasseerd wordt.

De westerse manier om dit te behandelen is over het algemeen met ontstekingsremmers, pijnstilling, rust, koelen. Tegenwoordig wordt er ook vaak fysio therapie gegeven.

Wanneer dit geen baat heeft worden via injecties corticosteroïden in de slijmbeurs gespoten of als tablet voorgeschreven.
Corticosteroïden zijn sterke ontstekingsremmers die lijken op hormonen. Zij kunnen echter veel bijwerkingen geven.
Heeft dit geen effect kan het zijn dat je geopereerd moet worden. Bij een operatie wordt dan je slijmbeurs verwijderd. Dit is een relatief dan wel een kleine ingreep.

Wanneer een aanpak via oosterse geneeswijze effect heeft is bovenstaande niet nodig. Bij mij weet je binnen 3-4 behandelingen of de behandeling aanslaat en of er verbetering is van de klachten. Behandelingen worden bij de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Advertentie