Bloem meditatie

door Junonia

Bloem
wat bloei je mooi hier
je geeft plezier

Bloem
blauw, paars, roze, geel
je maakt de wereld heel

Bloem
geur en schoonheid
dank voor zoveel blijheid

Bloemen ontluiken tijdens de lente en hebben hiermee de kracht van het hout element. Het hout element is gevoelig voor stress. Om stress te verminderen is deze meditatie zeer geschikt.

Ga zitten of liggen. Sluit je ogen. Breng je aandacht naar je ademhaling.
Haal drie keer adem en breng dan je aandacht op een ademhaling naar je voeten, blijf hier met je aandacht 3 ademhalingen. Op een uitademing laat je, je aandacht los. Ga op een inademing met je aandacht naar je billen voel hoe je zit op de stoel of verbinding maakt met de grond wanneer je ligt.
Blijf 3 ademhalingen met je aandacht bij je billen en laat op een uitademing de aandacht weer los. Ga op een inademing met je aandacht naar je rug voel hoe deze verbinding heeft met je stuitje. Blijf 3 ademhalingen met je aandacht bij je rug. En laat de aandacht weer los op een uitademing.

Zie jezelf vervolgens lopen in een bloemenveld kijk om je heen geniet van de kleuren. Ruik de bloemen.
Is er een bloem die specifiek de aandacht trekt. Adem die extra in laat de energie van de bloem door je lichaam gaan. Hoe ruikt die welke kleur heeft die.
Wanneer je helemaal vervult bent van je omgeving of die bloem voel dan wat dit met je doet.
Breng vervolgens je aandacht weer naar je ademhaling. Kom weer rustig terug en open op een uitademing je ogen.

Tip wanneer een specifieke bloem de aandacht heeft gevraagd dan kun je vaak de betekenis van die bloem op internet vinden. Hiermee krijg je meer inzicht over wat er voor jou op dit moment nodig is.

Deze meditatie is ook mooi om te doen in een echt bloemen veld.

Hoop dat je er veel plezier van hebt
Harte groet Japke