Maan Meditatie

door Junonia

Yin

Geeft je
kalmte
reflectie

Geeft je
intuïtie
bewustzijn

Geeft je
balans
met Yang

In deze periode die vraagt om rust en reflectie is het goed om aandacht te geven aan de Yin energie.
De maan is een Yin kracht die je kunt gebruiken om je eigen yin energie en hiermee je innerlijke kalmte te voeden.

Maan meditatie
Ga zitten of liggen. Sluit je ogen. Breng je aandacht naar je ademhaling.
Haal drie keer adem en breng dan je aandacht op een ademhaling naar je voeten, blijf hier met je aandacht 3 ademhalingen. Op een uitademing laat je, je aandacht los. Ga op een inademing met je aandacht naar je billen voel hoe je zit op de stoel of verbinding maakt met de grond wanneer je ligt.

Blijf 3 ademhalingen met je aandacht bij je billen en laat op een uitademing de aandacht weer los. Ga op een inademing met je aandacht naar je rug voel hoe deze verbinding heeft met je stuitje. Blijf 3 ademhalingen met je aandacht bij je rug. En laat de aandacht weer los op een uitademing.

Visualiseer de maan boven je hoofd en laat het licht van de maan bij een inademing binnen komen via je kruin. Laat het licht bij iedere inademing steeds verder en meer binnen komen tot je helemaal gevuld bent met maanlicht. Breng dan je aandacht naar je onderbuik bij iedere ademhaling vult je buik zich met meer maanlicht. wanneer je je gevuld voelt met maanlicht breng je je aandacht terug naar je ademhaling en laat je de gevisualiseerde maan los.
Voel de rust en innerlijke kalmte in je lichaam voor je je ogen op een uitademing open doet. wanneer je deze meditatie regelmatig doet zal je merken dat de innerlijke kalmte in het dagelijkse leven toeneemt. Ook zal het makkelijker worden dit gevoel op te roepen in situaties die daar om vragen

TIP: Wanneer het volle maan is kun je deze meditatie voor een extra dimensie ook in het maanlicht doen.

Harte groet Japke
Geïnspireerd door de Maan Engel

Advertentie