Vitaal door kennis van eigen kwaliteiten

door Junonia

Recent heb ik via het deugdenproject de cursus deugden trainer afgerond. Ik vind dit een waardevolle aanvulling binnen mijn praktijk.

Het benoemen van deugden/kwaliteiten in plaats van acties die iemand uitvoert is een mooie methode om tijdens een behandeling duidelijkheid te krijgen over kwaliteiten van iemand en wat struikelblokken zijn.
Vanuit de struikelblokken kan je kennis krijgen van de kwaliteiten die je dan het beste in kunt zetten, zodat struikelblokken opstapjes worden.
Uit onderzoek is gebleken dat een bijkomend voordeel van het benoemen van kwaliteiten in deugdentaal is, dat het lichaam reageert door het maken van zogenaamde blijheidshormonen zoals serotonine.

Fysieke klachten
Fysieke klachten ontstaan vaak uit stress wanneer je, je kwaliteiten duidelijk hebt en weet hoe je die het beste in kunt zetten vermijd je stress en zo kun je fysieke klachten voorkomen.
Klachten kunnen ook ontstaan vanuit een doorgeslagen kwaliteit.

Voorbeeld
Zorgzaamheid
wanneer je die vooral inzet voor je omgeving en niet voor jezelf kun je vastlopen doordat er meer energie uitgaat dan in.

Wanneer je, je eigen kwaliteiten op de juiste manier gebruikt sta je vitaler in het leven. Wanneer je in een situatie bent waar andere kwaliteiten gevraagd worden dan die jij hebt of makkelijk kunt gebruiken dan ontstaat er stress wat weerslag heeft op je lichaam en geest.

Behandeling
Via een behandeling is het lichaam je communicatie middel dat vertelt je waar je vastloopt. Zo wordt duidelijk welk struikelblok een opstap kan zijn naar een vitaler leven.

VIT trainingen
Via VIT trainingen word doormiddel van oefeningen, gesprekken met mede cursisten duidelijk wat jij nodig hebt om vitaler in het leven te staan. Hierdoor je meer vanuit eigen kracht in het leven staan.

Wil je liever een op een werken, of een behandeling hebben bel dan met 06-40736327 voor een afspraak

LENTE AANBIEDING

VIT massage: 40 minuten van 45 euro voor 30 euro.

Deze massage onderscheidt zich van een normale ontspanningsmassage doordat er speciaal gekeken wordt wat er op dat moment voor jou nodig is. En welke kwaliteit jij het beste in kunt zetten om meer ontspannen in het leven te staan.